S’apaga la flama olímpica i paralímpica dels Jocs de Tòquio 2020, es tanca el peveter que simbolitza el Sol, una esfera que en obrir-se es converteix en una flor que representa la vitalitat i l’esperança olímpica, en un futur i un món millor, on tots i totes podem sentir-nos acceptats. Dies molt intensos que han concentrat el treball, els esforços, les esperances i la dedicació de tots els esportistes de les diferents nacionalitats que han pres part en aquests jocs, demostrant que res és impossible i tot és possible, un exemple de superació, tenacitat i compromís.

La joiosa victòria d’un esportista és l’amarga derrota d’altre… Però en l’espai d’un instant el guanyador i el perdedor s’uneixen en el mateix sentiment de reconeixement i de respecte mutu… Aquesta és la bellesa natural dels Jocs Olímpics… Aquest és el valor de l’esperit olímpic.

Talent unit a la confiança, dedició, el sacrifici, la passió individual i col·lectiva a les esperances dipositades durant molt de temps, tot acompanyat d’una mentalitat guanyadora amb l’únic objectiu de convertir les dificultats en noves oportunitats d’èxit…

Sense oblidar mai que en la victòria i en la derrota sempre estarem tots junts!


No ens volem oblidar i agrair la sensacional tasca dels 70.970 voluntaris/es que han fet possible que la màgia dels Jocs arribi a les nostres llars… 41.289 dones i 29.677 homes de 110 països del món, de totes les edats,19 anys el més jove i 91 anys la persona més gran, que no ha volgut perdre’s l’oportunitat de col·laborar en l’experiència única i irrepetible de estar a uns Jocs Olímpics… Molt bona feina! Enhorabona! I moltes gràcies a tothom!!!

Els Jocs mirem ja cap al futur amb l’objectiu de transmetre a les generacions futures el llegat d’una societat diversa i inclusiva, convertint-se en una oportunitat per demostrar el valor de canviar el món cap a una societat més solidària i integradora… ens retrobem d’aquí a 3 anys! Paris ens espera!!!

Jocs Olímpics de Tokyo Jocs Olímpics de París

 

“FASTER, HIGHER; STRONGER , TOGETHER …”

“més ràpid, més alt, més fort, JUNTS”