Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

“PARTICIPACIÓ SENSE EXCLUSIÓ”

MERCAT DE LES FLORS

TEATRE LLIURE /   INSTITUT DEL TEATRE

Plaça Margarida Xirgu


 

L’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa (OIDP) és una xarxa de més de 600 ciutats d’arreu del món, entitats, organitzacions i centres d’investigació que volen conèixer, intercanviar i aplicar experiències sobre democràcia participativa en l’àmbit local per aprofundir en la democràcia al govern de les ciutats.

 

És l’esdeveniment de referència sobre la democràcia participativa a nivell mundial. Anualment esdevé punt de reunió de líders polítics i d’experts, per tal de fomentar el paper de les ciutats en l’enfortiment de la democràcia. També és una oportunitat per impulsar la cooperació entre ciutats i organitzacions internacionals en l’àmbit de les innovacions democràtiques. Aquest any organitza la conferència l’Ajuntament de Barcelona, la ciutat que ostenta la presidència de l’OIDP.

 


 

La Conferència està organitzada per la ciutat que ostenta la presidència de l’organització, i l’orienta en funció de les seves prioritats en aquesta àrea. La Conferència reuneix a responsables polítics locals i d’altres àmbits, així com tècnics, acadèmics i activistes polítics. Durant aquestes jornades es celebren conferències, taules rodones entorn de qüestions concretes, sessions paral·leles d’intercanvi, així com múltiples reunions paral·leles entre els participants.

 

 

 

 

150 ponents

2 conferencies principals

30 tallers

20 taules rodones

 

 

El tema d’aquest any “Participació sense exclusió” ens convida a reflexionar sobre els molts obstacles per al ple exercici de la ciutadania i la participació, i en els models de participació que promouen l’expressió d’opinions i la contribució ciutadana, i capacitar el més gran número de persones per a influenciar els processos de presa de decisions.

 

 
#OIDP2018